+32 (0)2 895 67 90 info@in2cloud.be

Gebruik (NL)

Welkom als nieuwe gebruiker van de In2Cloud dienst !

Uw organisatie is zijn telefonie (telecommunicatie) aan het migreren naar In2Cloud.

Hieronder vindt U de nodige informatie om gebruik te maken van uw nieuwe telefoon uitrusting.

Installatie van uw telefoontoestel

1. Haal uw toestel uit de verpakking en sluit de hoorn aan (indien nog niet uitgevoerdt)

• Volg de instructies in the Quick Reference Guide aanwezig in de verpakking. Deze handleiding is eveneens beschikbaar in het NL, EN en FR hier.
  • Haal uw toestel uit de verpakking en sluit de hoorn aan (tip: vergis u niet met de connector voor de hoofdtelefoon)

2. Sluit het toestel aan op het netwerk (indien nog niet uitgevoerd)

• Sluit uw telefoon aan op het network (tip: de Internet connector gaat naar het netwerk, de PC connector (optioneel) gaat naar uw PC). Meer informatie hier.
  • Wacht tot het toestel start en een verbinding opbouwt met In2Cloud.

3. Creer uw Voicemail berichten (indien u hierover beschikt )

• Druk *97 + OK op het klavier van uw telefoon of druk op de toets  en volg de instructies.

Installatie van een soft phone

PC/Mac:

• Ga naar https://www.zoiper.com
  • Installeer Zoiper
  • Geef de SIP referentie in die u werd doorgegeven door uw In2Cloud administrator.

Smartphone/Tablets:
•    Ga via uw toestel naar de Google Playstore of naar Apple iTunes
•    Installeer Zoiper
•    Flits de QR code opgegeven door uw In2Cloud administrator

Hanteer uw  IP telefoon

Raadpleeg de handleiding van uw toestel Quick User Guide

Gebruik de User Portal

De User Portal is een webtool dat de gebruiker toelaat zijn telefoon extensie te beheren.

Gebruik de referenties die u ontving via de Welkom mail om aan te loggen op de user portal

De user portal biedt de volgende mogelijkheden:

Webphone

De webphone is geintegreerd in de web browser. De gebruiker heeft de mogelijkheid om te bellen vanuit zijn web browser zodra het gestart is. De gebruiker kan ook oproepen ontvangen via de webphone als deze open staat en correct geconfigureerd is

Opgelet :
1 – De webphone is alleen ondersteunt met Google Chrome.
2 – Niet vergeten de nodige rechten te geven voor de luidspreker & microfoon (via popup).

My devices
Hier kan de gebruiker zijn eigen toestellen zien. De kleuren groen of rood laten weten als deze verbonden zijn met onze servers of niet.
Het configuratie wieltje laat toe om de gebruiker zelf zijn function keys te configureren

My Call History
Hier kan de gebruiker zijn belgeschiedenis raadplegen.

My contacts
De gebruiker kan zijn contacten beheren via de user portal
Opgelet : de globale contacten zijn gedeeld over alle users van dezelfde account en worden beheerd door een administrator of supervisor

Send Fax
De gebruiker kan een fax versturen via de portal. Vul gewoon het number in en voeg een PDF toe om fax te versturen

My Options
De gebruiker kan zijn oproepen doorschakelen via de portal
Hij hoeft hiervoor dus niet ter plaatse te zijn op kantoor